„User driven innovation tour” a EUROPE INNOVA konferencia keretében a BME (IT)²-nél
A EUROPE INNOVA konferencia résztvevői innovációs túra keretében meglátogatták a BME(IT)2 K+F+I Műhelyét, ahol rövid demonstrációkat láthattak a Tudásközpont fejlesztési projektjeiből.   

A „User driven innovation tour” résztvevőit Bacsa László, innovációs és marketing igazgatóhelyettes fogadta. A Tudásközpont bemutatását követően megtekintették a BME(IT)2 egyterű K+F+I Műhelyét. A Műhelyben rövid demonstrációkkal szemléltették a kutatók a folyamatban lévő fejlesztéseket.

Szécsi László és Umenhoffer Tamás a valós idejű képfeldolgozás projekt keretében előadást tartott az óriási adathalmazok megjelenítésére alkalmas eljárásokról és azokat elosztott környezetben megvalósító alkalmazások fejlesztéséről. Az eredményeket látványos bemutatóval szemléltették.

A túra zárásaként Rátai Dániel (3D for All Kft.) Leonar3Do elevezésű találmányát mutatta be, mely olyan PC-környezet megvalósítását teszi lehetővé, amelynek alkalmazásával a közönséges személyi számítógépeket valódi 3D-s munkakörnyezet kialakítására teszi alkalmassá. A bemutató után a résztvevők ki is próbálhatták a Leonar3Do-t.