Innovációs Fórum - Berlin

A berlini Magyar Nagykövetség a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal közösen innovációs konferenciát szervezett a néhány hónapja felavatott új magyar kulturális központ épületében, a Collegium Hungaricumban.

 

                            A rendezvényen Dr. Kondorosi Károly tudományos igazgatóhelyettes tartott előadást.

A rendezvénycélja a magyar innovatív fejlesztési eredmények bemutatása, K+F kapcsolatok bővítése, új partneri együttműködések kialakításának elősegítése, és – nem utolsó sorban – az elkészült vagy készülő magyar termékek, megoldások német piacon történő értékesítésének támogatása volt. Az angolul zajló rendezvény házigazdája a néhány hónapja felavatott új magyar kulturális központ, a Collegium Hungaricum Berlin volt (www.hungaricum.de).

A konferencián a Tudásközpontok, a Bay Zoltán intézet (www.bayzoltan.hu) és a Kichen Budapest (www.kitchenbudapest.hu) tartott tömör, vezetői összefoglalói szintű előadást. A résztvevő RET-ek az előadások sorrendjében:

1.       BME Információtechnológiai Innovációsés Tudásközpont - BME (IT)2

2.       GENOMNANOTECH - Debreceni Regionális Egyetemi Tudásközpont (DEBRET)

3.       EGERFOOD Regionális Tudásközpont, Eszterházy Károly Főiskola, Eger

4.       Közlekedésinformatikai és Telematikai Tudásközpont, Budapesti Műszaki Főiskola

5.       Természeti Erőforrásokra Alapozott Környezetipari RET, Szent István Egyetem Gödöllő

6.      BME Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpont

A várakozáson felüli létszámban megjelent hallgatóság (több mint 80 szakember) érdeklődéssel fogadta a színvonalas előadásokat. A szünetben, illetve az előadások utáni beszélgetések és szakmai konzultációk során perspektivikus személyes kapcsolatok épültek.